„ЗЪРНИНИ“ създадохме от специална селекция зърна и семена.
Лимец, Тиквени семки, Слънчогледови семки, Мак и Лен.
Под марката „ЗЪРНИНИ“ ще откриете два страхотни вкуса, които ще Ви доставят много енергия и нови сетивни усещания. Насладете се на техния приятно хрупкав, солен вкус.
- Пълнозърнесто пшенично брашно – 30%;
- Лимец – 15%;
- Тиквени семки – 5,2%;
- Слънчогледови семки – 5,1%;
- Мак – 5%;
- Ленено семе – 5%;
- Корнфлейкс;
- Криспи;
- Пълнозърнесто пшенично брашно – 32%;
- Лимец – 14%;
- Сусам – 20%;
- Ленено семе – 3%;
- Корнфлейкс;
- Криспи;
„ЗЪРНИНИ“ с Тиквени семки и „ЗЪРНИНИ“ със Сусам са изцяло Веган и за направата им не се използват животински продукти или такива свързани косвено с животни.
Информация за съставките:
Лимецът е богат на витамини (В и Е) и минерали – калций, фосфор, магнезий, натрий, селен, желязо и цинк. В състава му има и много антиоксиданти, белтъчини и ненаситени мастни киселини.
Тиквени семки: те са изключително полезни за човешкия организъм. Богати са на магнезий и съдържат триптофан, който доказано се бори с депресията. В тиквеното семе се съдържат множество минерали като фосфор, манган, желязо, цинк и мед.
Слънчогледовите семки съдържат витамини от група А,В, Е и D и голямо количество Омега 6 и Омега 9, които спомагат за възстановяване на тялото. Слънчогледа понижава кръвното и сваля холестерола.
Сусамът е богат на минерали, витамини, масла, а също така и на калций, желязо (3 пъти повече от телешкия черен дроб), фосфор, магнезий, манган, цинк, мед, фибри, тиамин, витамин В6, фолиева киселина и много други.
Макът е супер храната от която тялото ни се нуждае. Богат е на фибри, Съдържа Калций, Мед, Фосфор и Манган. Медта поддържа силна съединителната тъкан и укрепва костите, а Фосфора заедно с Калция съставлява част от костната тъкан.
Ленът е истинско хранилище на полезни макро- и микроелементи, както и витамини. Ако не консумирате риба, лененото семе е най-добрия източник на Омега 3 мазнини. Ленът е богат източник на лигнани, които намаляват риска от рак.
В „ЗЪРНИНИ“ няма добавена захар, което ги прави подходящи за диабетици.