ЗИВ ЕООД придоби бизнеса със захарни изделия на КРИСТАЛ Пловдив.   

ЗИВ ЕООД има удоволствието да съобщи, че на 20.05.2022 год. приключи сделка по придобиване на бизнеса със захарни изделия под марка КРИСТАЛ.

В обхвата на сделката влиза:

  • Покупка на всички търговски марки и промишлени дизайни на захарни и шоколадови изделия в т.ч. – КРИСТАЛ, КРИСТАЛ Захарен Комбинат ПЛОВДИВ, Амфора, Сюрприз, Чаени, Обикновени бисквити ЗАХАРЕН КОМБИНАТ, Тримонциум, Цветен локум Кристал, Марица, БонБон, Топката Кристал, Крайморие, Гергана и други.
  • Покупка на машини и съоръжения за производство на захарни и шоколадови изделия с посочените марки, технологична документация, ноу-хау и комуникации свързани с тези продукти.

Търговската марка КРИСТАЛ е регистрирана от Захарният комбинат в ПЛОВДИВ след неговата приватизация през 1996 год. и става име и марка чадър на дружеството. Марката КРИСТАЛ енаследник на традициите и историята на основаното през 1912 год. в ПЛОВДИВ дружество за производство на захар. Марките Амфора, Сюрприз, Чаени, Обикновени бисквити ЗАХАРЕН КОМБИНАТ, Тримонциум, Марица, Топката Кристал са емблематични и познати на поколения българи.   

„Това придобиване има ключово значение в развитието на нашият бизнес и е една от най-големите, и значимите сделки на българския корпоративен пазар в последните години. Придобиването на този бизнес допълва перфектно бизнес модела на ЗИВ, като ни дава възможност да увеличим значително пазарните си позиции в категория Сладки бисквити и Сухи пасти, а в същото време предоставя възможност на компанията да навлезе в нови пазарни категории като Шоколадови бонбони,  Захарни бонбони и Локум“, заяви г-н В. Димитров, Управител на ЗИВ. „Отнасяме се с огромно уважение към историята на всички марки в портфолиото на КРИСТАЛ и ще продължим да работим, и да развиваме КРИСТАЛ като самостоятелна марка в портфолиото на ЗИВ, запазвайки духа и традициите на една вече 110 годишна компания“, допълни Красимир Добрев, Директор Маркетинг и Продажби на ЗИВ.