Здравословен старт на деня за пълноценен живот

В днешното забързано ежедневие, живеем на високи обороти и нямаме достатъчно време да се храним здравословно.
Ето защо, всички ние се питаме реалност или мит е здравословния начин на живот?

Храната, сама по себе си, е не само гориво за тялото ни, но и източник на здраве и приятни емоции. Хората казват – ти си това, което ядеш. А правилното хранене има много аспекти. Ако попитаме 100 души какво означава за тях правилно хранене, ще получим 100 различни отговора. За да извлечем най-доброто от взаимоотношенията ни с храната, трябва да я възприемем по нов различен начин. Това, с което зареждаме тялото си, се отразява на различни нива, а едно от тях е настроението ни през деня. Правилното хранене е сложна задача и много учени и специалисти се занимават с разкриването на тайните му от векове. Правилното хранене е най-ефективното „лекарство“ срещу много болести. Различните продукти влияят по различен начин върху състоянието на човека, затова трябва внимателно да подбираме правилните хранителни продукти. Така ще си гарантираме здравословно хранене, с всички необходими хранителни вещества и пълноценно изживяване за всички сетива.

Изследванията и резултатите показват, че пълнозърнестите храни са полезни за здравето. Учени от Харвард твърдят, че всекидневната консумация на пълнозърнести храни е от ключова роля за състоянието на тялото ни и може да допринесе за удължаване на продължителността на живота. След 6 години пълни изследвания, те стигат до извода, че всекидневната консумация на пълнозърнести храни (овесени ядки, кафяв ориз, царевица, киноа, елда) гарантира по-добро състояние на сърцето и намалява риска от диабет и затлъстяване. Тези храни са богати на протеини, фибри, витамини, антиоксиданти и минерали.
Бисквити “MÜSLI” с овесени ядки, какаов корнфлейкс и стафиди за чудесен пример за пълнозърнеста храна, съчетаваща добър вкус и полезни съставки.

Лимецът е древна култура, която се възражда днес и набира голямо приложение в съставките на пълнозърнестите и здравословни храни е. Той е богат на много витамини и минерали като желязо, цинк, магнезий, фосфор, витамин В и Е. В състава му, също така, влизат и много антиоксиданти, белтъчни и ненаситени мазнини. Това го прави изключително полезна храна, която е добре да бъде включвана в хранителния ни режим всеки ден. Известен още като най-древната култура на света, консумацията му подобрява храносмилането и усвояването на храната. Лимецът помага успешно за изхвърлянето на токсините и отровните вещества от тялото.

Когато говорим за полезни храни, всички поглеждаме кои са ключовите продукти в състава им. Една често срещана съставка е захарта. Много от нас смятат, че захарта е вредна, без значение дали тя е бяла или кафява. Що се отнася до кафявата захар, можем да уверено да заявим, че определено консумацията на кафява захар е по-полезна от тази на бялата. Ето и някои от предимствата й. Кафявата захар се произвежда по много по-щадящ начин, с което успява да запази полезните минерали на тръстиката, от която се добива. По-ароматна, по-вкусна и с по-фина текстура, кафявата захар е по-нискокалорична и съдържа в себе си повече полезни за организма захари. Това я прави подходящ заместител при борбата с килограмите и добра алтернатива за правилен избор на източник на захари за тялото.

Когато говорим за здрав дух, здраво тяло, непременно трябва да разгледаме и темата за сушените плодове. Тялото ни има нужда да получава важни хранителни вещества, които си набавя, чрез пресните плодове, но в сезони, в които разнообразието им е малко, можем да продължим да ги доставяме на организма чрез сушените плодове. Лечебната сила на сушените плодове е позната на човечеството от древността. Те са неизменна добавка към всеки здравословен режим на хранене. Добър източник на фибри, витамини, минерали, микроелементи, ежедневната консумация на сушени плодове намалява риска от хронични заболявания, регулира чревната функция и поддържа здрава храносмилателната ни система. Калций, магнезий, витамин В12, желязо, калий и много други полезни хранителни вещества доказват, че редовната консумация на сушените плодове влияе благоприятно върху нивото ни на жизненост, продуктивност и енергия.
Бисквити “MÜSLI” с овесени ядки и плодове са идеално балансирана комбинация между пълнозърнести култури, съчетани с лекия и приятен вкус на сушените плодове. Чудесен вариант за пълноценна храна.

Правилното хранене, всички ние го асоциираме като режим без никакви сладки изкушения и най-вече без любимия ни шоколад. Ние ще погледнем отвъд шоколада, като разгледаме неговата най-важна съставка – какаовите зърна. Оказва се, че какаовите зърна съдържат 20 пъти повече антиоксиданти от боровинките и над 100 пъти повече от бананите. Доказано е също, че какаовите зърна имат специфични молекули, които влияят на хормоните на щастието. А учени от Калифорнийския университет са открили, че какаото разрежда кръвта и може да предотврати образуването на кръвни съсиреци. Какаовите зърна са суперхрана, с която можем да си набавим много полезни вещества. Богат източник на сяра и магнезий, консумацията на какаови зърна подпомага доброто функциониране на бъбреците и същевременно понижава кръвното налягане по естествен начин. Ако търсите точно този източник на множество полезни свойства, то ще го откриете в бисквити “MÜSLI” с лимец, кокос и какаови зърна.

Обширна и многоцветна е темата за здравословното и балансирано хранене. Истината е, че познавайки нуждите нa тялото си и подбирайки правилните хранителни продукти, можем лесно да се храним здравословно. Ние нямаше как да подминем тази актуална тема и заради това създадохме продукти, специално за нуждите на постоянно бързащия човек, който иска да съчетае здравословното хранене с натоварения график и задачи.

Може би, най-важното правило за пълноценно набавяне на важните вещества на организма е да не пропускаме първото хранене за деня – закуската! И ако все още се чудите как да балансирате между забързаното ежедневие и правилното хранене, отговорът е в нашата нова прекрасна серия бисквити “MÜSLI”.

Бисквитите за вашата страхотна закуска!