За нас

Фирмени Магазини

Във фирмените ни магазини „Sweet Plus”, разположени на територията на цялата страната, ще откриете огромно разнообразие от стандартни и изгодни фамилни опаковки на любими вкусове пресни вафли с много фъстъци, халва, локум, лешников крем, кокос, карамел, обикновени и тунквани вафли. В тях има изобилие от тунквани бисквити с фъстъци или кокос, бисквити с безброй видове крем - ягода, горски плодове, портокал, мента, лешник, капучино, ванилия или млечен крем, бисквити за чай или кафе, с маршмелоу, както и традиционни сладки изкушения – сухи пасти, масленки, меденки, бишкоти „Негърче“, специализирани бисквити (без захар, бисквити с мюсли, бебешки бисквити). Гамата ни от солени снаксове “SaLza”става все по-голяма - гризини, соленки, крекери и хлебни снаксове. В магазините ни могат да бъдат намерени специалната ни серия веган продукти (крекери, бисквити и сурови барчета), както напитките с плодове „otMazzetto” и серията ни Билкови студени чайове „Утро“.

История и Традиции

Нашата компания има вече четвърт вековна история. За тези 25 години сме преживели много моменти - на радост от успехите, на тревоги при сътресения в икономиката, на задоволство от похвалите на нашите клиенти... За тези 25 години животът на много хора се е преплел с историята ни, като вече второ поколение от много семейства работят в компанията. 25 години е сериозна възраст, зад която стои дълга история.

В началото бе търговията със захарни изделия. През 1994г. се създава фирма ЕТ „Семела – Веселин Димитров” – малка фирма, създадена за търговия с хранителни стоки, предимно бисквити, вафли и кроасани. Тогава никой във фирмата и в най-смелите си мечти не е предполагал, че през годините тя ще еволюира до холдинга „Семела Инвест“ АД, в който основно място заема съвременната производствена компания „ЗИВ” ЕООД – изцяло ориентирана в производството и търговията с храни. „ЗИВ” ЕООД достига четвърто място в Топ 25 на производителите на захарни и шоколадови изделия в България и е вторият най-голям износител в бранша.

Това е годината, в която се взема решение за разширяване дейността на фирмата с организиране на собствено производство. Създава се производствената фирма „Захарни изделия – Варна“ООД и е закупена първата производствена база в гр. Балчик. Това е малко помещение, в което започва производството на първите продукти – сухи пасти Диана и тунквани бисквити Негрита. Производството е малко като обем и ръчно произведено, но направено с много любов.

През 2002 година се ражда търговската марка „Sweet Plus+“, която се превръща в глобален бранд на компанията. След няколко промени по визията му, през 2006 година се ражда днешната визия на бранда. Продукти с бранд „Sweet Plus+“ се продават в почти целия свят. Днес „Sweet Plus+“ е гаранция за отлично и постоянно качествен продукт.

Започва строителството на нова производствена база в гр. Балчик. Малкото производствено хале днес е прераснало в производствена база на площ 28 000 кв.м. , с разположени на нея халета с 14 автоматизирани производствени линии за бисквити, вафли, сухи пасти и солети, складове и административна сграда. Увеличаване на производствените мощности и внедряването на нови производствени линии e един от водещите принципи в нашата работа.

„Ние произвеждаме качество” – е един от основните лайтмотиви в нашата работа. Осигуряването на безопасността на нашите продукти е от изключителна важност за нас, а това се постига чрез предвиждане и предотвратяване на опасностите в процеса на преработка на суровини и производство, вместо да се разчита на крайното инспектиране и изследване на готовия продукт. Сертифицирането е гаранцията за нашите клиенти, че сме извървели целият път на обезопасяване на производствените процеси и достигнали ниво на безопасно производство.
През 2011г. компанията успешно премина процес на сертификация по:
ISO 9001:2008 (Quality Management Systems Requirements)
ISO 22000 Food Safety Management Systems, September 2005
International Food Standard (IFS), Version 5, August 2007
International Food Standard (IFS), Version 6, January 2012
Global Standard for Food Safety, Issue 6: July 2011

С разширяването на пазарите и увеличаването потреблението на нашите продукти, нуждата от разширяване на производствените мощности става належаща. През 2012 година е закупена и втората производствена база, намираща се в гр. Велико Търново. Базата е специализирана в производството на вафли и вафлени изделия, но след разширение и доразвиване в нея започнахме да произвеждаме карамелажни бонбони. Днес фабриката е на площ 34 000 кв.м., като на 7 000 кв.м. от нея са разположени 6 автоматизирани производствени линии.

През 2013 година започнахме с производството на напитки с парченца плодове и билкови чайове, произведени изцяло с плодове и билки от български производители. Стартирахме с три вида напитки с плод, като постепенно разширяваме асортимента си и продължаваме да търсим и затваряме в бутилка нови даровете от природата. Макар и нови като продукт, напитките с плодове “otMazzetto” стават търсени заради това, че са истинска енергия от природата и са произведени БЕЗ консерванти и подобрители, БЕЗ оцветители, и БЕЗ изкуствени подсладители

Отвори врати първият ни фирмен магазин – Раят за любителите на сладко, както го наричат нашите клиенти! В него любителите на сладки изкушения намират както стандартно опакованите ни продукти, така и богат избор от различни наши продукти в различни разфасовки. В момента магазинът е прераснал във веригата фирмени магазини в цялата страна. Можете да ги откриете във Варна, София, Балчик, Пазарджик , Стара Загора, Шумен и Граф Игнатаиево.

Това е годината на първо производство в новата ни производствена база във Варна – най-младата, но бързо набираща опит. Базата е специализирана в производство на солени снаксове и хлебни изделия. Тук се произвеждат продукти с бранд “SaLza”.

Днес можем да се похвалим с това, че:
– В България сме най-голямата производствена компания в бранша, която е с български собственици и собствени капитали;
– Няма магазин в България където да няма поне един наш продукт;
– Нашите продукти се продават в над 40 страни из целия свят;
– Имаме три работещи производствени бази в Балчик, Варна и Велико Търново;
– Офиси и складове в Балчик, Варна и София;
– Фирмените ни магазини са в цялата страна – Варна, София, Балчик, Пазарджик, Стара Загора, Шумен и Граф Игнатаиево;
– В компанията работят над 800 служителя;
– Вече 25 години се опитваме Да направим живота по-сладък и ще продължим да го правим с много любов;

В началото на 2022 година „ЗИВ“ ЕООД придоби бизнеса със захарни изделия, развиван под марка „КРИСТАЛ“. Това придобиване има ключово значение за развитието на компанията ни и е една от най-големите и значимите сделки на българския корпоративен пазар в последните години. Търговската марка КРИСТАЛ е регистрирана от Захарният комбинат в ПЛОВДИВ след неговата приватизация през 1996 год. и става име и марка чадър на дружеството. Марката КРИСТАЛ енаследник на традициите и историята на основаното през 1912 год. в ПЛОВДИВ дружество за производство на захар. Марките Амфора, Сюрприз, Чаени, Обикновени бисквити ЗАХАРЕН КОМБИНАТ, Тримонциум, Марица, Топката Кристал са емблематични и познати на поколения българи.

Имате някакви въпроси?

Свържете се с нас